PREVENTIVE MAINTENANCE

Machine eigenaren willen onderhoud kunnen voorspellen. Onderhoud, personeel en reizen naar locaties kost tijd en geld. Daarom wil je dit zo efficiënt mogelijk inrichten en zo mogelijk voorspellen. Dat kan door data van de machines te verzamelen en te analyseren.

Data die aangeeft of er onderhoud nodig is, is al aanwezig in de machines. Door machine data op een centrale plek te verzamelen en te analyseren kan er tijdig een alarm worden gegeven als er een probleem ontstaat of onderhoud nodig is. Dat is Preventive Maintenance! De vraag is alleen hoe je deze data kunt benaderen, verzamelen en veilig naar de Cloud brengen.

Van OT naar IT: de implementatie
De implementatie van Preventive Maintenance is eenvoudiger dan je denkt. Er is een scala aan mogelijkheden om de data te verzamelen en te versturen. Zoals met JSON en MQTT;  twee populaire protocollen om data mee te versturen. Deze protocollen zijn bij veel engineers nog onbekend. Modbus TCP en OPC/UA kennen ze vaak wel, maar hoe krijg je die data in de Cloud en wat kan je er vervolgens mee?

Dit is niet niet eenvoudig voor iemand in de Operations Technology (OT) maar wel voor iemand in de Information Technology (IT). IT’ers werken al 20 jaar aan koppelingen met systemen door middel van API’s, Web services, VPN’s en andere IT-technieken. Er zijn diverse Industrie 4.0 en IoT (Internet of Things) oplossingen beschikbaar waarmee vraagstukken zoals preventief onderhoud opgelost kunnen worden.

Integratiepartner
Wij kunnen helpen deze oplossingen te integreren in de huidige omgeving. Onze specialisten/ experts hebben uitgebreide kennis van Cloud en SCADA producten waarmee data kan worden verzameld en verwerkt, Op basis hiervan kunnen zij helpen IT te integreren in OT, zodat de eigen engineers ermee aan de slag kunnen.

Managed Machine Network
Met het Managed Machine Network kunnen we op een veilige manier de data uit de machines ophalen. Dit geldt ook voor heel oude machines. Met de modems in het Managed Machine Network creëer je een groot VPN netwerk. In dit netwerk kunnen alle machines tegelijkertijd worden benaderd alsof ze naast je staan.

LEES MEER

Rapportages
De verzamelde data kan ook gebruikt worden om rapportages te genereren om jezelf en je klanten inzicht te geven in het functioneren de machines. Deze rapportages kunnen ook bijdragen aan verbetering c.q. optimalisatie van processen en machines (R&D). Maar ook als ondersteuning voor de sales afdeling en als onderbouwing van juridische vraagstukken.

Ignition SCADA
Het Ignition platform kan alle machine processen inzichtelijk maken voor machine eigenaren en hun klanten. Met dashboards kan je de belangrijkste data op laptop, PC, tablet en telefoon bekijken. Ignition is één van de meest uitgebreide SCADA oplossingen van dit moment. Weten of Ignition ook voor jouw organisatie een goede oplossing is? We demonstreren je graag live de mogelijkheden van Ignition.